Thermische Zonnepanelen

CV
 
Zonne-energie
 
Sanitair
 
Airco
 
Ventilatie

 

 

 
Lijn
 


Thermische zonnepanelen

Gezien de huidige prijzen van brandstoffen en de vele milieubeperkingen, zijn thermische zonnepanelen de ideale oplossing voor het verwarmen van sanitair water. Het is een economische en milieuvriendelijke vorm voor sanitair comfort. Wij hebben ervaring in het plaatsen van zowel vlakke collectoren, als de vacuümbuizen, de zogenaamde heatpipes.

Vlakke collectoren zijn prijsvriendelijker en kunnen worden ingebouwd in het dak. De vacuümbuizen geven met een kleiner oppervlak hetzelfde resultaat. Ze kunnen bovendien naar het zuiden gericht worden, waardoor het rendement toeneemt.

Zonnecollectoren van vandaag geven een dekking van 60% tot 70%, wat wil zeggen dat men reeds van in de maand maart tot in september water kan verwarmen op zonne-energie. Een bivalente bufferboiler (boiler met 2 warmtewisselaars) van 300 liter zorgt voor de opslag van het water.

Indien u van plan bent binnenkort zonnecollectoren te plaatsen, aarzel niet om ons te contacteren, dan geven wij u graag een woordje uitleg. We hebben installaties in werking in Oost- en West-vlaanderen.

 
Lijn